Skip to main content

Behandlingar hos Release i Luleå

Hos oss får du djupgående, behandlande massage som ger resultat. Vare sig du har akuta besvär eller önskar behandling i förebyggande syfte kan du lita på att vi har högsta ambition att öka ditt välbefinnande.

Orsaker till smärta och rörelseinskränkningar i kroppen kan vara många, exempelvis för mycket stillasittande, överbelastning, näringsbrister, kroniska spänningstillstånd, felaktig kroppshållning och otillräcklig återhämtning bland många andra.

På Release i Luleå arbetar vi inte utifrån en specifik metod eller teknik, utan kombinerar flera olika tekniker för att anpassa behandlingen helt efter dina behov, beroende på vilka besvär och önskemål du har. Detta gör att behandlingarna är unika i sitt slag. Vårt fokus är att leverera resultat i form av bättre balans och funktion i rörelseapparaten.

Medicinsk Massage

Vad är Medicinsk Massage?

Medicinsk Massage fokuserar till att förstå helheten, att lösa problem och att återställa balansen i kroppen för att uppnå bättre funktion. Det är en djupgående och ingående massagebehandling som bearbetar muskelvävnad, fascia, leder och ligament för att hjälpa kroppen att återfå balans och rörelseförmåga. Terapiformen kräver ofta upprepade besök för att nå bästa resultat.

Hur går behandlingen till?

Vid första besöket ber vi dig fylla i en hälsodeklaration för att få en grundlig uppfattning om din historik och kroppsliga status idag. Varje behandling inleds med att terapeuten ställer frågor om dagsform, nytillkomna besvär eller uppföljningsfrågor sedan tidigare behandlingar. Vid behov kan terapeuten utföra muskelfunktionstester. Därefter skaffar sig terapeuten en uppfattning om var det är lämpligast att påbörja behandlingen för att på bästa sätt möta besvär och åkommor för att uppnå effektiva resultat. Med olika massagetekniker anpassas behandlingen efter dina besvär och vad din kropp behöver. Triggerpunktsbehandling, longering, revolving och strain-counterstrain är några av teknikerna vi använder oss av. Vi gör under behandlingen även upp en behandlingsplan för dig. Ibland kompletteras behandlingen med hemövningar eller tips och råd som kan ge dig hjälp i längden.

Varför ska jag boka Medicinsk Massage?

Det huvudsakliga syftet är att skapa bättre balans i muskulaturen för att hjälpa kroppen att återfå optimal funktion. Medicinsk Massage hjälper muskelavslappning och ökar flexibiliteten, ledernas rörelseomfång blir stabilare och det skapar bättre förutsättning för muskulär återhämtning. Dessutom genererar den förbättrade balansen och det ökade flödet smärtlindring och ett ökat rörelseomfång, vilket ger dig större frihet i din egen kropp.

Vad kan jag få hjälp med?

 • Ländryggssmärta
 • Ischias
 • Höftsmärta
 • Smärta i ljumsken
 • Bröstryggssmärta
 • Trötthetskänsla
 • Utstrålande smärta i armen
 • Domningar i händerna
 • Nacksmärta
 • Huvudvärk
 • Stelhet
 • Muskelspänningar

Lymfmassage

Vad är Lymfsystemet?

Lymfsystemet är en stor del av immunförsvaret och hjälper, förutom vid virusangrepp, bland annat till vid läkning av skador och sår. Lymfsystemet har ingen egen pump, som hjärtat är för blodet, utan lymfsystemet behöver rörelse och djupa andetag – som skapar rörelse inuti.
Orsaker till stagnation i lymfsystemet kan vara hormonella svängningar, även insulintoppar och dalar, bakvänd andning, både gamla och nya skador, vaccinationsärr och operationsärr eller om hjärtat pumpar ut mer blod än lymfsystemet kan hantera, till exempel vid långvarig stress, för mycket högpulsträning och annan hård träning – men också på grund av stillasittande eller statiskt arbete.

Vad är Lymfmassage?

Lymfmassage är en lugn, metodisk och grundlig behandlingsform som genomförs med strykningar, skakningar, töjningar och oftast även med koppning och systematiskt sätter fart på kroppens lymfflöde. Beroende på hur effektivt just ditt lymfsystem svarar, blir behandlingen mer djupgående. Är det ett mycket belastat lymfsystem behöver behandlingen vara mildare och lugnare. Lymfsystemet går inte att forcera till effektivare arbete, utan kräver respekt, tid och trygghet för att kunna jobba. Därför kan det många gånger behövas längre behandlingstid för att hinna få ett svar i systemet.

Hur går behandlingen till?

Vid första besöket ber vi dig fylla i en hälsodeklaration för att få en grundlig uppfattning om din historik och kroppsliga status idag. Varje behandling inleds med att terapeuten ställer frågor om dagsform, nytillkomna besvär eller uppföljningsfrågor sedan tidigare behandlingar.
För att få så bra effekt som möjligt i lymfsystemet börjar terapeuten vid hals och nyckelbensgropar för att sedan systematiskt öppna upp lymfflödet i hela kroppen. Hals, armhålor, mage och ljumskar, allt ska komma igång.
Beroende på hur din kropp svarar på behandlingen kan terapeuten arbeta djupare eller ytligare. Ofta använder terapeuten sig av koppning som komplement till den manuella behandlingen, ibl

Vad kan jag få hjälp med?

 • Om du har:
 • Svullnad/Ödem
 • Svårt att återhämta dig efter träning
 • Trötthetskänsla
 • Hormonella förändringar (i samband med graviditet, klimakterium, långvarig stress et.c)
 • Tyngdkänsla
 • Avtryck från strumpor eller bh
 • Förkylningar som avlöser varandra
 • Operationsärr
 • Celluliter
 • Restless legs
 • Fibromyalgi
 • Fibroser (ärrvävnad i fascian)
 • Lätt att få blåmärken
 • Svårt att gå ned i vikt
 • Diffus stelhet och värk
 • Ledvärk
 • Utmattning

Käkledsbehandling

Vad är käkledsbehandling?

Många upplever att blixtrande huvudvärk, svåra spänningar i nacken och värk i käkarna lindras kraftigt redan efter en behandling. Med några behandlingar i följd uppnår du ett bättre, mer varaktigt resultat.

Käkledsbehandling är en mycket effektiv behandlingsform för dig med spänningar i framförallt käkar, ansikte, hals och nacke samt vid huvudvärk. Käkledsbehandlingen kan göras separat eller vävas in i övriga behandlingar vid behov.

Hur går behandlingen till?

Med en rad olika tekniker går terapeuten igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen, med massage, töjningar och pressurbehandling. Eftersom både nack- och halsmuskulatur går hand i hand med käkens muskulatur arbetar terapeuten även igenom dessa områden där behov finns.

När ska jag boka behandlingen?

 • Spänningshuvudvärk
 • Smärta i käken
 • Svårt att öppna munnen
 • Biter ihop
 • Pressar tungan
 • Tinnitus
 • Knäppningar i käkleden
 • Värk i nacken

Svensk Klassisk Massage

Vad är Svensk Klassisk Massage?

En behaglig massagebehandling som syftar till att skapa avslappning och välbefinnande i kroppen. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massören upp spänningar i kroppen.
På Release har vi bara fasta handlag, du får inte Spa-massage hos oss. Vill du ha effekt i dina muskler är du välkommen till oss!

Hur går behandlingen till?

Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.

Vilka är fördelarna med Svensk Klassisk Massage?

Klassisk Massage är till både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress, vilket också ökar din prestationsförmåga. Du får en djupare och lugnare andning vilket motverkar spänningar vid smärttillstånd. Regelbundna massagebehandlingar håller borta trötthet och smärta. Du blir lugnare, rörligare och smidigare i kroppen. Du får dessutom ett ökat välbefinnande genom att oxytocin frisätts.

Hot Stone Massage

Vad är Hot Stone Massage?

Det är en på djupet värmande och avslappnande behandling där du får en harmonisk känsla av lugn och energi på samma gång. Om du vill ha en massage som är så avslappnande och behaglig att det nästan är som att gå in i ett meditativt tillstånd – välj Hot Stone Massage. Här blir du inte öm som vid andra, hårdare massageformer, utan du kan slappna av och njuta av välbefinnandet.
Josefine har med ett noggrant och skickligt utförande utvecklat en komplett version av Hot Stone Massage, där hela kroppens muskulatur metodiskt bearbetas och värms upp med ett omsorgsfullt och stadigt handlag.

Vad händer i kroppen?

Blod- och lymfcirkulationen ökar så att kroppen lättare kan transportera bort slaggprodukter på ett effektivt och behagligt sätt.
Kombinationen av värme och massage är avslappnande och avstressande för musklerna så att kroppens Lugn-och-ro-system får balansera vardagens stresspåslag.
Massagen lindrar stela och ömma muskler. Passar bra vid reumatiska och inflammerade kroppar.

Hur går behandlingen till?

Stenarna värms upp i vattenbad. Till behandlingen används olja med lätt doft, finns även neutralt alternativ. Behandlingstiden delas i två delar för fram- och baksida helkroppsbehandling och du masseras från topp till tå med stenar som värmer upp dig på djupet. Lavastenarna som används vid massagen förstärker och fördjupar effekten. Du väljer själv om du vill prata eller ”bara vara”.
För bästa effekt av massage överlag är en lugn djupandning en nyckel. Testa nästa gång du bokar. Efter massagen får du en lugn stund för dig själv med en kopp te att komma tillbaka med.

Koppning

Koppning

Koppning är en behandling för dig med stum känsla i kroppen efter för mycket tung träning eller för dig med för mycket stillasittande i vardagen som skapat en stramhet i ”kostymen”. Behandlingen blir ganska lik mer avancerad lymfmassage men med fokus på koppningen och att få effekt i bindväven. Koppning är en teknik som ofta används i våra andra behandlingsformer.

Hur går behandlingen till?

Koppning är en form av massage där man istället för att bearbeta vävnaden med tryck, använder vakuum för att lyfta upp hud och fascia (bindväv) så att en elasticitet arbetas upp i fascian och därmed kommer flödet i kroppen igång. På detta vis kan kroppens egen läkeförmåga komma igång och stagnationer och stelheter kan lämna kroppen. Till en början masseras du manuellt med olja för att få rätt friktion mellan din hud och kopparna, därefter behandlas dina besvärsområden och de delar av kroppen som behöver ha flöde för att du ska uppnå effekt, med koppor i olika storlekar.

Det går även bra att behandla ansiktet med koppning – det brukar ge effekt på både rynkor och tyngdkänsla i bihålorna.

För vem lämpar sig koppning?

Koppning används med fördel av idrottare som håller på med mycket ansträngande aktiviteter som exempelvis Crossfit eller tung styrketräning för att förebygga skador och förbättra återhämtningen. Med koppning förbättras cirkulationen, rörelseförmågan ökas, uthålligheten stärks, musklerna blir mindre stela och flexibiliteten blir bättre. Koppning lämpar sig även för dig med stillasittande arbete och hög stressfaktor – det blir lite samma resultat i fascian av de båda situationerna. Har du däremot stelhetskänsla kombinerat med ömhetskänsla i huden rekommenderar vi Lymfmassage istället.

Vad kan jag få för effekter av koppning?

Koppning sägs bidra till kroppens förmåga att transportera bort slaggprodukter och mjölksyra, skapa förbättrad cirkulation samt återhämtning av musklerna. I och med detta blir återhämtningen mer effektiv, blodcirkulationen ökar, rörligheten blir större, celluliter reduceras och flödet i lymfsystemet effektiviseras och du får även vitalare hud. Många idrottare rapporterar om någon form av förbättring av deras allmänna hälsa efter koppning, inklusive att känna sig lättare och mer flexibel samt ha mindre smärta och mer energi.