Skip to main content

Info/Faq

Friskvårdsbidrag

Hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag till alla våra behandlingar. Hinner du inte boka behandlingar innan årets slut kan du lösa in resterande belopp och få ett värdebevis, så att inga friskvårdspengar behöver brinna inne. Värdebeviset är sedan giltigt hos oss ett år från inlösningsdatum. Är du ansluten till ePassi är giltighetstiden för värdebeviset istället 6 månader.

Vanligast är att du lämnar in ditt kvitto med personuppgifter på och därefter får tillbaka beloppet av din ekonomiavdelning. Vi tar även emot friskvårdsrekvisitioner.

ePassi

Vi är anslutna till Epassi. Använder sig din arbetsplats av friskvårdsportalen Epassi kan du bara ladda ned appen, leta upp Release och den terapeut du ska gå till och fylla i beloppet du önskar använda.

Edenred

Vi är anslutna till Edenred friskvårdsportal och du kan betala med friskvårdskortet som med ett vanligt kort hos oss.

Av- och ombokningspolicy

Du kan kostnadsfritt avboka och omboka din behandling fram till 24 h innan bokat besök, detta gör du via bokningslänken du får i din bokningsbekräftelse. Hör av dig om du inte hittar den så hjälper vi dig.

Vid om- eller avbokning inom 24 h innan bokat besök debiteras du fullt pris.

FAQ / Vanliga frågor

Hur vet jag vilken behandlingsform jag behöver?

Baserat på dina besvär eller problemområden kan du välja din behandlingsform. Hör gärna av dig och berätta om din situation så kan vi guida dig lättare. Du kan också läsa mer under avsnittet ”Behandlingar”.

Vilken behandlingslängd ska jag välja?

Är det första gången du besöker oss bokar du ett Första Besök. Därefter brukar terapeuten bedöma vilken tidslängd just du och din situation kräver, men generellt kan man säga att har du flera besvärsområden spridda över kroppen är en längre behandling att föredra.

Vet du med dig att du har svårt att ligga plant en längre stund är det fördelaktigt med en kortare behandling.

Gör en massagebehandling ont?

Det beror först och främst på vilken behandlingsform du valt. Eftersom vi vill skapa effekt och resultat i kroppen krävs det att vi går på djupare i muskulaturen med massagebehandling och det kan bitvis göra ont. Men det ska aldrig vara smärta som har övertaget, utan det ska vara så kallat ”skön-ont”.
Lymfmassage däremot bör inte vara smärtsam, då lymfsystemet arbetar betydligt mer effektivt när du är i lugn och harmoni. Men även under lymfmassage kan det kännas mer när vi lossar på bindväv/fascia och ärrvävnad till exempel för att uppnå mer långvariga resultat.

Vilka delar av kroppen masseras?

Vi utgår ifrån Din unika symptombild, om det finns någon, och behandlar relaterade områden för att uppnå så god effekt som möjligt med vår erfarenhet och våra tekniker. Har du specifika önskemål anpassar vi självklart behandlingen utifrån det också.

Hur ofta behöver jag gå?

Denna fråga har alltid ett individuellt svar. Oftast blir det bättre resultat med regelbundna behandlingar, men allt utgår ifrån dina vanor och din livsstil. Har du ett mycket stillasittande arbete, vilket många har idag, brukar det ofta vara bra med behandling varje till varannan månad.

Har du istället en aktiv livsstil med bra sömnkvalitet och goda kostvanor kommer du inte ha samma behov. Medan en som tränar, kanske lite för mycket, också behöver massage lite oftare för att hålla vävnaden smidig och mjuk. Det ska kännas bra i Din kropp.

Är det vanligt att känna sig öm efter en massagebehandling?

Ja, särskilt om det är din första gång eller om massören jobbade på djupare muskellager. Detta beror på att massagen kan frigöra mjölksyra och andra slaggprodukter från vävnaden, vilket kan orsaka ömhet. Detta känns oftast likt träningsvärk och brukar vanligen släppa inom 2-3 dagar.

Det är alltid viktigt att dricka mycket vatten efter en massagebehandling då kroppen har mer slaggprodukter att ta hand om. Dricker du för lite kan du ibland få huvudvärk. En del upplever även illamående och detta verkar också bero på vätske- och mineralbalansen i kroppen vid utrensning.

Ska jag tänka på något innan massagebehandling?

Det är alltid god idé att ha en bra vätskebalans, även inför en massagebehandling, då kroppen kommer ha lättare att hantera utrensningen.

Ät inte en tung måltid precis innan, men se till att du har fyllt på med energi i kroppen för att orka med lite tuffare punkter – tänk som att du ska orka med ett träningspass.

Kan jag betala med mitt friskvårdsbidrag?

Alla våra behandlingar är avdragsgilla. Vanligast är att du lämnar in ditt kvitto med personuppgifter på och därefter får tillbaka beloppet av din ekonomiavdelning. Vi tar även emot friskvårdsrekvisitioner.

Kan ni fakturera?

Vi kan fakturera både privatpersoner och företag mot en avgift om 19 kr.
Du kan även välja att betala dina fakturor med Qliro och dela upp betalningen precis som du önskar.